30. oktober 2024

Niels Bohr Bygningen indviet af H.M. Kongen

Ny bygning

400 gæster var med, da Niels Bohr Bygningen på Jagtvej officielt blev åbnet. Bygningen skal huse Institut for Naturfagenes Didaktik, Kemisk Institut og Niels Bohr Institutet.

H.M. Kongen på gangbroen over Jagtvej

                                          

Tirsdag eftermiddag blev den røde snor klippet af Kongen, der officielt indviede Niels Bohr Bygningen på Københavns Universitet.

Den markante bygning på Jagtvej har plads til, at 3.000 naturvidenskabelige forskere, studerende og administrative medarbejdere kan arbejde på fremtidens forskningsgennembrud. 

Rektor Henrik C. Wegener glæder sig over, at Københavns Universitet er i fuld gang med at tage bygningen med de iøjefaldende prismefacader i brug. Han glæder sig ikke mindst over alle de potentialer, som bygningen skaber for fremtiden: 

- Det har ikke været en snorlige vej hertil. Men jeg er glad for, at vi nu kan fejre en bygning, der med sin åbenhed, forskningsfaciliteter og forskere og studerende på tværs af fag indeholder potentialet til at huse fremtidens nobelpristagere og blive et samlingspunkt for verdens dygtigste forskere. Vi fejrer en bygning og en arkitektur, som skaber et miljø, der får mennesker til at tale sammen, siger rektor for Københavns Universitet. 

Designet til at fremme samarbejde og innovation

Inden for glasvæggene er der blandt andet næsten 200 laboratorier – der blandt andet skal bruges til at bygge kvantechips – en iskernefryser, læsepladser, åbne gårdhaver og på taget et taglaboratorium til undersøgelser af atmosfæren.

Laboratorier, undervisningslokaler og kontorområder er designet til at fremme samarbejde og innovation blandt forskere og studerende - i tæt samarbejde med det omgivende samfund. Det er i Niels Bohrs ånd. Atomfysikeren og nobelpristageren, der også stiftede Københavns Universitets Institut for Teoretisk Fysik – senere Niels Bohr Institutet. Instituttet skal bo i bygningen sammen med Institut for Naturvidenskabernes Didaktik og Kemisk Institut.  

H.M. kongen klipper den røde snor
H.M. Kong Frederik 10. og rektor Henrik C. Wegener til indvielsen.

Kontakt

Maya Bille
Kommunikatiosnrådgiver 

T: 30610525
M: mab@adm.ku.dk

Emner