Unge, krop og seksualitet

Uge 6 = sex. Få videnskabens perspektiver.

Mytedræber: Mænd har flere sexpartnere end kvinder

Vi har spurgt lektor i biologi Jes Søe Pedersen.

Seksualitet på nettet

UGE SEX: Unge, krop og seksualitet

De danske unge ved langt hen ad vejen godt hvad der er rigtig og forkert. De har en god forståelse for hvad man bør gøre og hvad man ikke bør gøre, når det kommer til digital dannelse og herunder deling af intime billeder.

Jakob Johan Demant, lektor i sociologi

I 2041 løber verden tør for sæd

Hver tredje unge danske mand har en sædcellekoncentration, der gør at han vil få problemer med at få børn. Fremskriver vi til 2041 ser det helt sløjt ud med hensyn til fertil sæd. Heldigvis kan du selv gøre noget.

Seksualitet: Det er ikke kun dig der bestemmer, hvad der er okay

UGE SEX. Sex er ikke kun en privat sag. Samfundet og vores sociale normer sætter rammer for, hvad der opfattes som ok, og hvad der ikke er ok.

Seksualitet og sex har optaget os til alle tider. "Solemnes... - du knalder godt", lyder den tilfredse anmeldelse på en mur i Pompei, den romerske by som gik bort i et vulkanudbrud i år 79.

Selv biblen er med. "Spis, drik og berus jer i elskov", lyder det i opfordringen i Salomos Højsang i Det Gamle Testamente.

Og selvom de fleste af os nok vil opfatte seksualitet som noget privat, noget der hører den enkelte til, så er seksualitet også en kampplads, hvor rigtig mange har en holdning til, hvad du må og ikke må. Ikke bare i diktaturstater, men også i den danske velfærdsstat er seksualitet et område, man gerne vil regulere. Fx. blev homoseksualitet først fjernet fra oversigten over sygdomme i 1982. 

Hvad, der er normer her i landet, har ikke altid været det, og er det langt fra andre steder i verden. Abort, køn, homoseksualitet og seksualundervisning er bare nogle af de seksualpolitiske fronter, som konstant opstår, forsvinder og dukker op igen. 

God Uge Sex!