TEKNOLGI & KLIMA 01.03.2022 Neurale netværk bag sociale medier kan bruge uendelige mængder strøm Neurale netværk bruges intensivt af eksempelvis Twitter og Facebook til at anbefale indhold, der vil falde i brugerens smag. En proces, der bruger ekstreme mængder strøm og udleder meget CO2. Faktisk kan hele verdens…
Klimaforandringer 21.02.2022 290 millioner nye byboere gavner Kinas klimaregnskab Stik modsat hvad man tror, har den massive migration fra land til by vist sig at have en positiv virkning på Kinas CO2-lager. Urbanisering kan ligefrem være en del af opskriften på at blive klimaneutral. Det er…
Insekter 21.02.2022 Insekters vingeslag skal fortælle os hvordan det går med biodiversiteten Insektbestandene går tilbage verden over med store konsekvenser for vores økosystemer, uden vi helt ved hvorfor. Men med en ny algoritme fra Københavns Universitet kan vi nu langt bedre følge med i, hvordan det står til…
landbrug 16.02.2022 Medicinrester i slam og møg har ikke den frygtede effekt Medicinrester og husholdningskemikalier i spildevandsslam og komøg har ikke en påviselig giftig virkning i landbrugsjord, viser 14 år lange eksperimenter fra Københavns Universitet. Samtidig giver kogødning og slam fra…
ØL 10.02.2022 Forskere har knækket koden til at lave alkoholfri øl uden den vandede smag Endelig har forskere fundet en måde at brygge alkoholfri øl, der smager af rigtig øl og hverken er vandet eller flad. Samtidig er metoden markant mere bæredygtig, end de eksisterende brygge-teknikker. ”Det er en…
Røntgenteknologi 26.01.2022 Røntgenstråler skal gøre fremtidens plantekost mere velsmagende Røntgenstråler kan bruges til at kigge ind i de mindste dele af vores fødevarer, og give os ny viden om, hvad der gør, at for eksempel yoghurt føles blød i munden, og hvad der skal til for, at chokolade får det helt…